11 oktober 2011

Rapport från Temakollegium 3:s möte 11/10-2011

Alla kurser har börjat bra. På många sjukhus börjar studentmaximum vara uppfyllt på avdelningarna.

Tyvärr var det ingen närvarande studentrepresentant på föregående möte 6/9-2011. Då togs det upp att studenterna hade sämre närvaro än tidigare på obligatoriska moment och föreläsningar. Samt att det fanns ett problem med att studenter utnyttjade den f.d. marginalen för sjukdom under VFU som rätt till ledighet. Beslut togs att ta bort den marginalen. All VFU är obligatorisk och ev. dispans för sjukdom och dylikt kan nu sökas hos moment-/kursansvarig.

Jag kommenterade att jag inte hade samma syn på studenternas moral etc. som verkade ha kommit fram under föregående möte. Att vi tvärtemot är seriösa och har hög arbetsmarginal och upplyste om de problemen som kan uppstå pga. det här beslutet ur en students perspektiv. Jag fick ytterligare klargjörning om varför beslutet var nödvändigt.

Tidigare har det inte funnits någon scemalagd inläsningstid i direkt anslutning till delexaminationerna termin 5. Angående termin 6:s delexaminationer så följer de direkt på teorin och det har redan funnits inläsningstid i ganska hög grad där. Detta har ffa varit ett problem termin 5 då teori följs av 3v full praktik med delexaminationen på måndagen efter. Jag tog upp det här problemet och temakollegiet beslöt att flyta berörda delexaminationer till tisdagar med måndag avsedd för inläsning från och med VT2013.

Närvarande studentrepresentanter: Malin Ljunggren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar