8 november 2012

TK3 (Medicin) 8/11

Kurserna löper väl på sjukhusen.

Under förra TK3-mötet då ingen studentrepresentant deltog (dvs. jag kunde inte) hade kollegiet beslutat att ta bort de planerade inläsningsdagarna till de 2 första delexaminationerna på termin 5. Argumenten hade varit att a)det är opedagogiskt att ha en läsdag och "signalera att man ska skjuta inläsningen till sista dagen" och inte läsa kontinuerligt samt b) det gick schematekniskt ut över inläsningstiden inför seminarierna vilket kursledarna tycker är mycket viktigt då det är grunden för djupare förståelse.

Jag argumenterade för inläsningsdagarna genom att betona att det visst är pedagogiskt att ge studenterna tid för repetition inför delexaminationen och därmed ge studenten möjligheten att hålla fullt fokus på VFU under VFU. Tyvärr var motståndet för stort (ffa från kurserna med mer fyllda scheman i norr) för att riva upp beslutet i efterhand, även om jag upplevde att det uttrycktes sympatier för inläsningsdag inför dx också.

Kollegiet funderade även på hur man kunde utvidga VFU-lappen så att den inkluderade lite mer specifik bedömning. T.ex. av studentens förhållningssätt och samarbetsförmåga.

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar