14 december 2012

Temakollegie 3 (Medicin) -möte 10 december

Alla kurser löper på väl. Från några sjukhus rapporteras att det var ganska många som fått underkänt på delexaminationerna på termin 5, ffa på första tentan. Även förvånande många studenter avstod från att gå upp och skriva. Vi studentrepresentanter anser att detta är ytterligare argument att införa inläsningsdagar inför delexaminationerna.
På hudmomentet har man gått över till att enbart lämna ut PP digitalt över Pingpong. Detta har lett till klagomål från studenthåll. Denna fråga diskuteras i kollegiet och det verkar ffa vara en vanesak hos studenterna. PP har laddats upp i tid (ca 1vecka innan). Vi stödjer en övergång till att ladda upp föreläsningarna digitalt pga miljömässiga och pedagogiska skäl.
Det beslutas att KS och HS ska lägga till en ruta om studenten har en bra samarbetsförmåga och ett bra förhållningssätt på närvarolappen under VFU. SÖS och DS fortsätter som tidigare och resultatet ska utvärderas om ett år. Kollegiet tog avstånd från att använda PU som någon slags bedömning av dessa förmågor.
Kollegiet uppdaterades även om arbetet med HSV utvärderingen och utredningen om den nya läkarutbildningen.
/Malin och Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar