11 mars 2011

Programrådet 10/3


Igår hade programrådet möte igen. De punkter som det blev mest diskussion om var SVK, examination, PV och  examensarbetet.

Anna Freyschuss som är ordförande för SVK-kollegiet presenterade en "programförklaring" för SVK där huvudpoängerna med SVK presenteras. Denna ska antas i programnämnden, men hon vill ha feedback dessförinnan. I dokumentet lyfts att kurserna ska ha gemensamma generella lärandemål och att det ska finnas en progression i dem från SVK-period till nästa.

Anna Kiessling föredrog en tabell med kategorier för examinationer och lite om rekommendationer för hur man använder dem. Syftet är att kategorierna ska användas i den kartläggning som PR håller på med av hur examination, undervisning och lärandemål harmoniserar ("constructive alignment"). En viktig poäng var att bedömningskriterierna alltid ska vara kända på förhand så att studenter vet vad som väntas av oss för att få G.

PV och examensarbetet presenterade lite om hur det går för deras verksamhet, men eftersom deras punkter låg på slutet på agendan gav inte diskussionerna någon entydig vägledning inför framtiden.

1 kommentar: