18 april 2011

Programrådet 13/4

Förhoppningsvis blir mötena mindre hektiska nu när programdirektorn slutat dricka kaffe.

PU var dagens huvuddiskussion. Kollegiet har definierat sex punkter som kärnan i PU (etik, psykologi, konsultation, personlighet, mångfald och grupp och ledarskap). En PU-bok är på gång och ska bli färdig till årsskiftet. Ett hinder för att förbättra PU är brist på resurser och tid. Kollegiet hade också tagit fram översikter över hur de här kärnuppgifterna undervisas genom utbildningen.

PR diskuterade också ett förslag på kategorisering av examinationer. Det här är ytterligare ett steg i processen att kartlägga programmets mål, lärandeaktiviteter och examinationer. Examinationer ska delas in i tentor, inlämningsuppgifter, muntor, praktiska prov och godkänd VFU. Hela kartläggningen ska helst vara färdig till nästa programrådsmöte 17/5.

En ny kursutvärderingsenkät är på gång. Förutom kursenkäter till studenter ska också kursansvariga lärare fylla i en enkät där man analyserar sin kurs styrkor och svagheter. Vi hann inte på mötet gå igenom förra terminens EBBA-enkäters resultat.

Ett grunddokument till nya lärare ska tas fram som berättar om strukturen och målen med läkarprogrammet. Det ska finnas i kortversion som alla kliniska handledare och andra perifera lärare lätt kan ta till sig. Dokumentet ska ta avstamp i värdegrunden och den pedagogiska profilen och hänvisa vidare till kursplaner till lärare som vill veta mer.

1 kommentar: