22 maj 2011

Programnämnden 26/4

På programnämndens aprilmöte diskuterades bl a förändringar i kursplaner för DFM1, DSM2, exjobb, gyn m fl. Endast de största punkterna redovisas här:

  • Beslut om att tillsätta en arbetsgrupp för att framta riktlinjer för läkarstudenter som har problem kring förhållningssätt och beteende. KI saknar handlingsplan för att fånga upp studenter som har svårigheter med kommunikativa aspekter av klinisk verksamhet. Arbetsgruppen ska arbeta med följande: översyn av lärandemål och examinationskriterier för förhållningssätt Tema 3-7, utveckla riktlinjer för stöd och flödesschema för handläggning av studenter som har problem kring förhållningssätt och beteende. Gruppen efterfrågar en studentrepresentant från Läkarsektionen.
  • Examensarbete utomlands: föredragande för VetU framlade att studenter som gör examensarbete utomlands ofta har svårare att följa studentinstruktioner, att utländska handledare erbjuder mindre handledning, att KI har svårare att granska dessa studenters projektplaner då kommunikationen försvåras med forskningsinstitut som ligger utanför Sveriges gränser särskilt då projektet inte fortlöper som väntat. Beslut togs om att fr o m VT2012 endast tillåta exjobb utomlands då studenten har en huvudhandledare på KI som sedan har samarbete med något forskningsinstitut/laboratorium utomlands, att introveckan ska bli obligatorisk samt att projektplan ska godkännas innan utresa. PN har kännedom om att detta beslut kraftigt kommer att begränsa framtida studenters möjligheter till att genomföra examensarbeten utomlands. Undertecknad reserverade sig mot beslutet pga underlaget brister för att motivera ett beslut som får så stora konsekvenser för framtida studenter.
  • EBBA enkäterna har sammanställts och redovisades. Diskussion hölls om tillvägagångssätt för att få kursledningar att ta till sig resultat från utvärderingar och genomföra förbättringsarbete. Tabell som Matti gjort över vilka kursledningar som presenterar EBBA resultat på kurswebben ska redovisas på nästa möte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar