17 maj 2011

Programrådet 17/5

Vi fick höra en presentation från KIs centrala kontaktperson mot Högskoleverket om deras nya utvärderingssystem. En stor del av arbetet som KI ska göra är att skriva en självvärdering. Vi fick veta hur psykologprogrammet organiserat skrivandet (psykologerna är de första på KI som utvärderas).

Som den genomgående strimma som diskussionen är så tog inventeringen av programmet mycket av tiden på även detta programrådsmöte. Till denna gång hade de flesta lärare beräknat hur stor del av kursens lärandeaktiviteter som utgjordes av vilka lärandeformer. Arbetet börjar närma sig att vara komplett, men det finns fortfarande många justeringar att göra.

Programrådet ska börja använda pingpong till att dela information (kallelser mm.).

En representant från LIME presenterade konkreta tillämpningar för virtuella patienter som uppföljning till presentationen på heldagsmötet med PN/PR tidigare i vår. Diskussionen handlade mycket om hur mycket arbete som behövs för att ta fram fall och om det fanns färdiga någonstans. Frågan om syftet med VP kom upp senare i diskussionen och sporrade till mer praktiska förslag. Som att till exempel ta fram ett fall för varje integrerande uppgift som belyses ur alla temans perspektiv.

Vi tittade också igenom den lista som OMSiS gjort på checklistor och målbeskrivningar för kliniska färdigheter. Stockholm är den ort som har lägst antal mål, men lärarrepresentanterna stryker under att det bästa är att ha några få färdighetsmål som är viktigast och som alla ska kunna ordentligt. De höll dock med om att även det skulle vara bra att inventera.

PU har en ny administratör.
5 vårdcentraler ska bli akademiska vårdcentraler
Tolksamtal ska in på PU T9.
Medicin ska ha en handledardag i juni.
SVK har fullt upp med ansökningar och har en ny handläggare.
DSM2 håller på att slutpoleras. Problem med dubbla kurshemsidor i pingpong.
Kirurgen knyter ihop efter förändringarna med SVK.
För tema 1 så strular fortfarande föreläsningstekniken i ABC-salarna (BZ, AV, GR).
Mycket av temakollegiernas mötestid går åt till att göra examinationer vilket upplevs som ett problem.
Tema 6 får en temasekreterare utöver kurssekreterarna.
Barn i Huddinge och Solna snickrar på ett KUA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar