- Representanterna som varit på AMEE rapporterade att konferensen var mycket intressant och givande.
- Konceptet med videoinspelning av föreläsningar diskuterades och det finns planer på att få lärarna engagerade.
- Intresseanmälningar togs in till det Nationella grundutbildningsmötet + OMSiS (den 6-8 oktober i Uppsala).
- LS kommer att ha en kick-off den 1 oktober i SöS lokaler.
- Den reviderade LINK-mallen godkändes.
13 september 2011
Referat LS-möte 13/9
Tema 2-möte 13/9
Tema 2 möte tisdagen 13e september
· Lägesrapport planering och start av nya DSM2. Verkade överlag som att lärarna var nöjda med terminsstart. Har varit lite problem med ping-pong (har varit två separata webbar). Studentrepresentanten Frideborg var positiv, påpekade dock otydligheter kring poäng-värdet av duggorna och en del schematekniska grejer.
· Rapport från programrådet 7 september. PR söker nya lärare till PIL. Man ska även dra ner på psykologer som sitter bredvid. Diskuterade ny gemensam kursenkät.
· Inför presentation av Tema 2 för programnämnden. Inger och Peter ska presentera Tema 2 för PN om några veckor. Diskuterade hur Tema 2 jobbar med integration m.m. Radiologer som undervisar på T4 vill gärna ”byta” tid med medicin (T6) efter studenterna på T4 inte riktigt är redo för det. Detta ärende tas med för diskussion till programnämnden. Diskuterade även ifall det ska vara SVK på Tema 2. Möjlighet? Önskan? Intresse? Frågan kvarstår.
· Resttentamen DSM2.1-Lämpligt datum? Förslaget är ca 4 veckor efter ordinarie tenta.
· Erfarenheter av vårens nya DSM1. Göran och Claes presenterade vad som gick bra/dåligt och även vad som kom fram på kursenkäterna. Studenter relativt nöjda med kursen, men klagade ffa över dålig information! Eftersom det var första gången som kursen gavs på det här sättet, så var det inte tydligt vilken institution som skulle hålla i t.ex. duggan, och det var mycket oklarheter kring vad som skulle komma på tentan (ifall den ”integrerade” delen skulle ingå). Den stora debatten var kring tentan, som tidigare enligt tradition har varit två olika tentor, en tenta för Huddingestudenterna och en tenta för KS-studenterna. Det rådde delade meningar ifall man verkligen FÅR ha olika tentor (enligt Kis riktlinjer), eftersom det ska vara samma kurs. Frågan tas vidare till PN för vägledning, men man kan väl säga att ansvariga för patologin inte direkt var så pigga på en gemensam tenta (och särskilt att de skulle få svårt att sälja in det till lärarna som inte får skriva sina egna tentafrågor).
· Momentindelning av DSM1. Har uppkommit problem med studenter som missat tentan och därmed inte fått de hp som Patologi-kursen ger, och därmed förlorat studiemedel. Därför krävs momentindelning på kursen, så att studenter kan få delvis godkänt. Det diskuterades hur man gör med PU/PV/VetU i det här fallet, rapporteras det separat till LADOK? Och kan man göra två delar: godkänd på ”kursen” (de obligatoriska momenten) och godkänd på tentan? Frågan förs vidare till PN för vägledning.
· Introduktion Tema2 ht2011. Bestämdes att introduktionen, som var väldigt populär förra året, ska vara ½ dag i år. Krävs lite mer samarbete mellan institutionerna.
/Frideborg Bradley (T4, studentrepresentant)
7 september 2011
Programrådet 7/9
Lärardagen 11/11 kommer att handla om formativ feedback och kommer att vara en heldag. Vi diskuterade också examinationen av förhållningssätt överhuvudtaget på programmet. Tanken är att alla tema-kollegier ska presentera ett gott exempel från sin verksamhet, men om de hellre vill lyfta ett problem kan de göra det.
Riitta från VetU-kollegiet berättade kort hur det gick med arbetet. Vårens examensarbete gick inte lika bra som förra höstens. Vi har 10 dagars VetU innan T7, jämfört med många andra yrkesutbildningar som har 7,5 - 10,5 hp förberedelse innan exjobbet är det väldigt lite och detta kan vara en tänkbar orsak till att så många blivit underkända.
Styrelsen för utbildning har äntligen beslutat att den nya kursenkäten ska införas. Det innebär att kurserna inte längre behöver ge EBBA, utan att vi ska fylla i den nya enkäten. Informationen kring hur den ska användas har inte kommit till lärarna än.
En del av den matris för att kartlägga alignment i programmet ska läggas upp på programwebben.
Martin Wohlin från Uppsala kom och berättade om en mall för bedömning av kliniskt arbete (Mini-CEX) och dess styrkor och svagheter. VI konstaterade att det skulle vara bra med kriterier som återkommer på flera terminer och det föreslogs att ta upp detta på lärardagen.
Till nästa möte ska ledamöterna ha tittat på kursgivarenkäter (som lärare fyller i om sina kurser) och presentera sina slutsatser.