24 januari 2012

Flytt av examensarbete 24/1.

Diskussionen fokuserade framförallt på vilka problem som en flytt av examensarbetet till efter kirurgterminen skulle medföra.

Eftersom ett platsbyte skulle leda till att studenter från 2 terminer får läsa kirurgterminen samtidigt konstaderades det att de största problemen kommer att ligga just på kirurgterminen.
De största problemen skulle vara framförallt administrativa: att studenter från 2 terminer ska läsa samtidigt. Eftersom medicinterminen har haft 2 terminer som läste samtidigt, presenterade de hur de rent administrativt löst detta.
Vad gäller verksamhetsförlagd undervisning konstaterades det att det kommer att krävas placering på fler vårdenheter än vad som görs idag. Rekrytering av mindre vårdenheter i Stockholmsområdet och externplacering på sjukhus utanför storstockholm diskuterades.
Eftersom antalet elever på KI's läkarutbildning dessutom har, och kommer ytterligare att utvidgas, konstaterades det att etablering av samarbete med fler sjukvårdsenheter skulle underlätta för framtida studenter.

Vad det gäller kursen examensarbete i medicin konstaterades det att det ej finns några direkta problem för att genomföra den kursen före eller efter kirurgterminen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar