21 april 2012

Programrådsmöte 18/4-2012

Mötet inleddes med en presentation om hur många hp examinationen motsvarar på olika terminer under programmet. Det skilde sig åt relativt mycket men var aldrig mer än 25% av en termin. Från studenthåll framhölls att det är rimligt att det inte är alltför stor del av hp (i Linköping är det t.ex. 50 %) med tanke på CSN. Det ansåg vi att det inte var och att det inte har någon större betydelse för oss studenter att det är 2hp på en kurs och 6hp på en annan.

Efter det diskuterades studenter med särskilda behov, vilket ingriper allt från att det förekommer mobbing i en klass till icke-etiska förhållningssätt till studenter med särskilda hjälpbehov. Många lärare är av den felaktiga uppfattningen att de inte får tala med lärare på andra terminen om problemen. Det är alltså felaktigt och det talades om att göra upp ett system för att underlätta kommunikationen mellan olika terminer. Vi framhöll att vi gärna ser att det görs upp förhållningsregler och –kriterier för vad som tas upp.
Mötet inbegrep även rapport från de olika temana, en uppdatering om vad som sker i PN, info om den nya kursgivarenkäten och en journal club om ”the maintenance of incompetence”.

Närvarande studentrepresentanter: Malin och Tofan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar