25 april 2012

Referat LS-möte 18 mars


PN: Obligatorisk närvaro, vad betyder att det är obligatoriskt? Det vore bra om PN kunde dra upp ett gemensamt dokument med riktlinjer som är till för studenter och lärare, kring vad som får vara obligatoriskt. Disskussion om bytet av terminen för examensarbetet, LS kräver mer information från PN om hur detta ska genomföras.

VetU: VetU har dragit upp lärandemål för kursen, och just nu ligger diskussionen kring någon form av läromedel, E-portfölj eller liknande, vilken kondenserad fakta som korrelerar till lärandemålen. För två veckor sedan anställdes Per Tornvall som ska ta fram detta förslag. Åke Rökeus har tröttnat på att VetU-lärandemålen ligger under upptakten, men det mesta föreläses under DFM1, och lärandemålen bör ligga under DFM1. Detta måste lösas på lärarnivå, det tillhör inte studentrepresentanterna. Bevakning på frågan krävs dock.

Tema 1: ”Problemstudenter” – hur ska dessas hanteras, även mellan kurser? Religiösa ståndpunkter, vägran att laborera exempelvis, hur ska detta hanteras? Lärarna tror dessutom att de har tystandsplikt och INTE får prata lärarna sinsemellan. Det finns en arbetsgrupp som handlägger denna frågan från PN

Tema 3: Ett tema 3 samlingsmöte ska hållas och Malin efterlyser om det finns någon som vill vara med och prata om SVK.

SSK: Hur ska personer som får examensarbetet tillgodoräknas graderas till tillträde till nästa termin? De kommer att likställas med gruppen som kommer tillbaka från forskning dvs grupp 2.

PIL: PIL-kollegiet har upptäckt att det är psykologerna som kostar väldigt mycket pengar, och därför har psykologtiderna fasats ut. Psykologerna uppfattar det som väldigt respektlöst och har därmed avsagt sig sitt uppdrag gentemot PIL. Läkarsektionen vill att PIL återgår till föregående förförande

 VetU-enkät Rebecca Hamilton redovisade enkäten för VetU om utlandsutbyten och resor under examensarbetet, vilket har diskuteras i läkarsektionen under tidigare möten.

Läkasektionen beslutade:
att välja Hannah Nordström till VetU-representant
att välja Gargi Guatam till VetU-representant
att välja Theodor Hjortenhammar till akademiska vårdcentraler/PV-kommittée
att välja Maurius Matusevicius till akademiska vårdcentraler/PV-kommittée
att välja Gargi Guatam till tema 7-representant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar