27 september 2012

Programnämnden 19/9


Lite punkter från förra veckans PN-möte

Omläggning av examensarbetet: På tidigare PN har det beslutats att ett infomöte för berörda studenter skulle ha hållits under september. Ordförande var mycket tydlig med detta och undrade varför ett möte ej har anordnats. Vi( Jag och Rebecca) tillsammans med övriga PN betonade tydligt vikten av att ett infomöte måste hållas så snart som möjligt för att undvika oro och ryktesspridning.. 

Beslut om policy för föreläsningsmaterial togs ej utan frågan kommer nu att föras upp till utbildningsstyrelsen som får besluta om detta centralt.

Christina J(Har hand om rättsliga frågor på programmet tror jag) drog en dragning om att det kommer att komma ett beslut med riktlinjer för obligatorisk närvaro. Christina berättade bla att kursansvarige på varje kurs i fortsättningen enskilt kommer att besluta om/när ett resttillfälle ska/kan erbjudas en student eller ej. Om anordnandet av resttillfälle ej anses rimligt från kursens håll får studenten vänta till nästkommande ordinarie tillfälle. Jag och Rebecca ställde oss mycket frågande till att en enda person kan ha rätt att ensamt bedöma om en student ska erbjudas ett resttillfälle samma termin eller ej. Möjligheterna för restillfällen kommer därför att skilja sig från sjukhus till sjukhus. Detta var dock inget beslut för PN utan Christina var endast där för att informera om läget. Beslutet kommer att fattas av US.

Enligt ordförande i PN har man sett över kraven för obligatorisk närvaro och försökt få bort de obligatoriska tillfällen där man endast har haft obligatorisk närvaro för få studenter att närvara. Endast de moment som examinerar eller där studenten inte kan tillgodose sig informationen på något annat sett än att fysiskt delta ska i fortsättningen vara obligatoriskt.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar