30 oktober 2012

Läkarsektionsmöte 25 oktober


Tema 4: Vissa verksamhetschefer ger nu inte sitt stöd till omläggningen av kirurgterminen, och därför har Hans Hjelmqvist även ålagt PN att besluta om att stoppa processen, vilket bordlades. Detta innebär att förberedelserna fortsätter som vanligt tills nästa PN-sammanträde.
Det varierar kraftigt vilken kurs som får bäst och sämst resultat beroende på vilket sjukhus som skrivit tentan. Det är olika sätt att undervisa på de olika sjukhusen och ett förslag är att ha en tentamensgrupp. Dessutom bör det sättas upp tydliga core-mål, så att alla sjukhus lär sig samma sak.
Kritik från HS att det är mycket obligatoriskt på kirurgterminen. Under kirurgterminen har de kort om tid och det är svårt att hinna med om det ej är obligatoriskt anser lärarna.

PN: det har kommit en skrivelse från US att kursen i sig bestämmer om hur studenten ska få ta igen ett förlorat moment. Därför tog ett beslut i PN, vilket ska spegla PNs hållning.
”obligatorier skall bara användas där det finns pedagogiska (och undervisningsrelaterade skäl). Det ska inte användas enbart för att tvinga fram närvaro”.
LS hållning är att motverka onödiga obligatorium på enskilda kurser och att skydda studenter från att hamna i kläm. Detta ska varje studentrepresentant trycka på i de olika kollegierna.
Anatmoniutredningen presenterade två förslag idag, och PN valde att det ska skapas en SVK.
LS har åsikter i om inte denna kurs istället både ligga på kirurgterminen. Ett lärandemål som missas är respekten för den döda kroppen.

Tema 1: arbetet fortsätter med uppföljningen om varför tema 1 & 2 studenter har så problematiskt med att klara sig.
Nu har duggorna på DFM3 gått till att vara formativa duggor med obligatoriekrav och 45% missade tentan. Är om det är ett stort problem eller bara en tillfällighet?

Tema 6: många gör utbyte på barn och gyn-kursen, men har haft svårt att komma hem i tid till ordinarie tenta och därför har flera studenter fått göra muntliga tentor.
Det vore bra med ett klargörande från kursledningen att det handlar om mycket eget arbete hos studenten

LINK:.
Enligt det nuvarande systemet ska det göras ngt inom kåren med studiebevakning, eller speciellt för läkarprogrammet. Ska amanuens i biblioteket få merit? Detta handlar ej om något läkarstudentspecifikt. Bibliotikarie väljs ej på studiemerit, det är efter skoltid och ej läkarspecifikt.

PR: VFU kommer att diskuteras den kommande tiden och studentrepresentanterna behöver en synpunkt från Läkarsektionen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar