24 oktober 2012

Tema 6 möte 24/10-12.

1. Införande av seminarier i utbyte mot föreläsningar fortskrider. Diskussion kring hur restuppgifter skall se ut. Ordförande föreslår att de skall utformas med tydlig frågeställning som skall ha "VetU-touch" och kräva viss efterforskning för att besvaras.

2. Prakisk examination:
Den praktiska examinationen är i nuläget ffa genomförd via dugga. Vid senaste mötena har alternativ efterforskats. Förslag att övergå till praktiskt prov på patient. Deta skall först utvärderas på pediatrikmomentet och utvärdering skall ske därefter.

3. Utbyte.
I dagsläget upplever examinatorerna stora problem med hur examinationen skall genomföras för de studenter som väljer att åka utomlands som vill skriva provet hemma. Eftersom undervisningsupplägget och terminsupplägget på utländska universitet oftast inte överensstämmer med upplägget på KI blir det problem då studenter många gånger kommer hem efter ordinarie tentamen här på KI. Att många dessutom har problem med tentamen då de skriver den har gjort flera inom temat bekymrade.
Då temaordföranden tog upp detta med berörda inom LINK var svaret något otydligt och någon tydlig riktlinje verkade ej finnas.
Eftersom detta inte kan vara ett unikt problem för tema 6 bör man på nästa LS-möte diskutera detta ämne.

4. Högskolevärdets utvärdering av läkarprogrammet.
Högskoleverket skall genomföra en utvärdering av läkarprogrammet. I denna utvärdering ingår det att varje tema skall skatta hur stor del av utbildningen på deras tema som spedneras inom olika områden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar