28 mars 2013

LINK den 7 mars 2013

Sammanfattning av det som hände på LINK-kollegiemötet 2013-03-07

- LINK:s verksamhetsplan 2013 godkändes.

- På LINK-mötena framöver kommer ett par ledamöter att läsa igenom utvalda reserapporter från utbytena och presentera det på mötet så att vi får bättre uppfattning och utvärdering av partneruniversiteten.

- Ett problem har varit att många studenter söker SVK och LINK-utbyten samtidigt, verkar dock som att man bara får välja en av dessa. SVK har haft problem med tomma platser när studenterna som sökt SVK i fall de ej får LINK-utbyten blir antagna, får LINK-utbyte och sedan är SVK-platsen tom, vilket blir problematiskt för SVK-klinikerna. SVK och LINK:s studenthandläggare samkör listorna, och studenter får stå dubbelt tills de får besked om utbyte.

- Inför dubbla kirurgkursen på VT14 så är det platsbrist till utbytesstudenter pga detta, LINK jobbar på fler platser.

- MedineLingua diskuterades, hemsida med översättning för facktermer för läkarstudenter på olika språk. Bra för utresande+inresande studenter, information ska även läggas upp på hemsidan. Kommer också kunna laddas ner som app på telefon.

- Nya avtal pager med University of Newcastle & University of New England i Australien och The Chinese University of Hong Kong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar