5 oktober 2014

TK3 15/9-2014

Terminen flyter på bra på samtliga sjukhus. Solna och Huddinge har börjat med ett mer specifikt fokus på blodgas med en specialföreläsning respektive "veckans blodgas". På SÖS har man infört en interprofessionell simulatorövning som tidigare bara körts på prov. Man rapporterar även från SÖS att man genomför en testvecka för ett nytt modulsystem på akuten och att detta tyvärr går ut över studenterna - dock är detta bara under en vecka.

Infektionsmomentet har bytt ut en grupprond mot en mentometerövning. Från hud berättar man att man jobbar på att säkra kliniska placeringar då många patienter försvinner till privata aktörer som inte alltid är positiva till klinisk undervisning.

Klinisk farmakologi har problem med att få studenterna att närvara under introdagen och undrar om det skulle bli bättre om man försökte centrera föreläsningarna kring en riktig patient då ämnet annars kan uppfattas som abstrakt. Jag håller med om att det skulle kunna hjälpa.

PV berättar att de ska ha en ny temadag tillsammans med Strama för att belysa vikten av restriktiv antibiotikaförskrivning. Det kommer även upp förslag från internmedicinledningen att man skulle lägga de två PV-veckorna under kursen direkt efter varandra då det skulle underlätta i schemaläggningen. PV tyckte dock att det i sin tur skulle försvåra deras egen schemaläggning. Jag ställde mig tveksam till förslaget då det skulle missgynna de studenter som då skulle få sin placering tidigt under kursen eftersom man jobbar väldigt självständigt under PV-placeringen, samt att det finns en poäng i att kunna jämföra hur man utvecklats från första till andra PV-veckan. Det verkar inte som att detta förslag kommer få gehör inom den närmaste framtiden. Jag tar frågan vidare till läkarsektionen för diskussion.

PU-berättar att man har brist på mentorer och reflektionsgruppsledare och vill gärna ha tips på intresserade kollegor.

Ett förslag har lagts fram om att VetU ska försvinna som strimma och istället ligga som en tre veckors-kurs någon gång innan termin 8. Diskussionen nu gäller när i programmet denna kurs skulle ligga, och de alternativ som presenterats från tema 3 är antingen under SVK-perioden termin 5 eller – det man ställer sig mest positiv till – SVK-perioden termin 6. Då skulle de SVK som blir lidande ev flyttas till senare terminer, men detta är något som måste diskuteras med ledningen för SVK. Jag ska även ta frågan till läkarsektionen för diskussion.

Man diskuterade även NKS, och tema 3 håller koll på utvecklingen av det nya sjukhuset och bevakar undervisningsintressen.


TimeEdit och KliPP nämndes i förbifarten som något ovälkommet men oundvikligt. KliPP testas på termin 6 under HT-14.

Petra Roxå, studentrepresentant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar