22 november 2011

Rapport från LINK och 2011-11-21 och 2011-09-27

Studentrepresentanter Marie Thureson och Rebecca Hamilton.

2011-11-21

  • Genomgång av verksamhetsplan och budget för 2012. LINK hade fått i uppdrag av PN att revidera tidigare version på 186 000kr då den överskred budgeten på 177000kr. Små justeringar gjordes bland annat minskades kostnaden för kontaktresor för 2012 med 5000kr.
  • Det har på vissa kliniska rotationer(som tar emot många utbytesstudenter) varit lite oklart för en del lärare hur de ska bedöma utländska studenter och dess prestationer för att kunna sätta betyg. Studenterna bedöms efter A-E-skala. För att underlätta detta arbete har PN har tagit fram ett utkast till kursmall för "kursplan kliniska rotationer" som togs upp för diskussion. LINK hade inga större synpunkter på utkastet.
  • LINK har nyligen gjort den årliga revisionen av aktuella samarbetsavtal med andra universitet. Aktuella förändringar är att på grund av rådande säkerhetsläge kommer KI i nuläget ej att skicka utresande studenter till Pakistan. Avtalen med Vietnam och Makerere University i Uganda som varit SIDA-finansierade med Linnaeus-Palme-stipendier under 8 år har löpt ut. Universiteten kan i dagsläget ej ta emot KI-studenter utan extern finansiering och därför kommer KI i nuläget ej att kunna skicka några studenter dit på utbyte. KI tar fortfarande emot inresande studenter.

2011-09-21

  • LINK beslutade att godkänna LS reviderade meritsystem. Meritsystemet kommer att börja gälla från och med nästa ansökningsperiod vilket blir inför utbytesstudier 2012/2013. Det beslutades även att det från och med nästa ansökningsperiod kommer att krävas ett skriftligt intyg från Medicinska föreningen på den högst värderade meriten som uppgivits i ansökan.
  • Skrivelse från Global Friends angående missbruk av meritsystemet diskuterades. Beslut om införande av skriftliga intyg på högsta värderade meriten från MF kommer förhoppningsvis att lösa/minska problemet.
  • Varje student som gör ett utbyte ska vid hemkomst skriva en reserapport som kommande utbytesstudenter kan ta del av för att få en bild av hur det är att studera på aktuellt universitet. Reserapporterna publiceras på KIs hemsida.Det största fokuset i rapporten ska ligga på rubriken ”studier”. På mötet togs det upp att många studenter tenderar att lägga mindre fokus på ”studier” och mer under ”socialt”. För att lösa detta ska tydligare information uppdateras på LINK:s hemsida. Frågan om anonyma reserapporter diskuterades då en del studenter väljer att publicera sina rapporter anonymt. Karin och Annan ska titta närmare på detta.
/Marie Thureson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar