27 november 2011

Tema 2, 17e Nov

Tema 2 möte, Torsdagen den 17e november

Studentrepresentanter: Frideborg Bradley, Siri Sjöberg, Johan Jakobsson

· Rapport från PN och PR. Tema 2 har fått instruktioner från PN om att det ska vara en och samma tenta för patologikursen (tidigare har det varit en för PN och en för PR). Vi diskuterade även att vi måste jobba mot HSV utvärdering 2013, och att alla teman ska gå igenom gamla tentor och visa hur de strävar mot de 16 övergripande målen. På PR diskuterades utvidgningen av läkarprogrammet, och dessutom aligment mellan lärandemål och examination.

· Mikrobiologilabben. Temat var i allmänhet ganska trött på hela diskussionen och tyckte inte att det finns så mycket mer att göra ifall inte de väljer att ta en öppen diskussion. Flera parter som har blivit kontakta av de här studenterna har erbjudit sig att diskutera med dem konfidentiellt (typ under tysnadsplikt)

· Nya DSM2, moment 1 och 2. DSM1 är nu uppdelat på flera olika moment för att underlätta för studenterna med CSN (så att man fortfarande får CSN om man inte klarar tentan eller om man saknar en PU-grej). DSM2.1 Resttenta 12e april. Problem med lokaler för tentamen, tentamen på lördagar? Det pratades om ifall KI skulle kunna ha en samarbete med KTH/SU och dela lokaler.

· VetU/PV-dagar. Inga anmärkningar T4 för PV. Logistiskt problem inför nästa termin, eftersom VetU ligger samtidigt som biblioteket är bokat för T1. Detta verkar ha löst sig på anat sätt.

· Ökning av antalet läkarstudenter. Temat konstaterade att det i princip är bestämt att det kommer att bli en utvidgning av läkarprogrammet, och att temat måste göra sitt bästa för att ta emot dessa. Absolut största problemet är lokaler, och då framförallt lab-lokaler men även grupprum. Hur kommer situationen se ut på NKS? Stort problem för temat.

· Kurswebb, schema, ”mål och framsteg”. Skulle det underlätta för studenterna med en gemensam schema mall? Verkar svårt att genomföra eftersom studenterna har mycket i grupper, och då blir nästan som individuella scheman. Kurswebben är uppdaterad. Det togs upp att det inte finns ordentliga lärandemål för t.ex. klinisk kemi under Medicinsk Diagnostik, och arbetet har påbörjats kring dessa.

· Inför högskoleverkets kommande utvärdering. Bedömning görs av självutvärdering vs examensarbetet. Temat kommer utvärdera tentor enligt: resultat formativt, resultat summativ, utvärdering, aligment, progression.

· Övriga frågor. Utvärdering från DSM1.1 sammanställd. De flesta verkar nöjda på det stora hela, men en stor andel av studenterna tycker att det ska vara en separat mikrobiologitenta och en farmakologitenta.

Pratade även om introduktionsdagen. Relativt goda recensioner. 50% var nöjda, och 25% ville inte göra om någonting alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar