23 maj 2012

Tema 4 möte

Omstrukturering: Det skapas en schemagrupp och en examensgrupp som skall planera scheman och examination för varje nästkommande termin (då detta tar mycket tid av nuvarande möten).

Kursplansgenomgång: skall genomföras under hösten (då den nuvarande är något ouppdaterad). Dessutom är tanken att man ska använda sig av ett antal integrerade uppgifter under terminen. Utformning av dessa skall även det ske under hösten.
Diskussion om flytt av examensarbete och tema 4. I dagsläget har inget beslut eller ändring skett, PN sköt på beslut i senaste mötet.
Ordförande i tema 4 poängterar att för att man ska lägga ned mer tid på hur man ska lösa det schemamässigt och praktiskt så behövs ett vägledande beslut från PN: antingen att PN är för eller emot en flytt. Det kommer därför inte att presenteras en färdig lösning på hur schemat ska se ut innan ett sådant beslut (eftersom det inte är genomförbart och man kan inte göra detta så här i början av ett nytt projekt).
En skrivelse (av arbetsgruppen) kommer till nästa PN-möte där man lägger fram konsekvenserna och följderna samt har samlat in yttranden som kan klargöra frågor kring en eventuell flytt.
Ett eventuellt byte skulle som tidigast kunna ske hösten 2013.

Förslaget är att 1,5 kurser läser kirurgterminen 2 terminer i rad och 0,5 kurser läser examensarbetet 2 terminer i rad.

Eftersom det har genomförts en liknande flytt på medicineterminerna (då de hade 2 kurser som läste tillsammans och alltså handhavde 4 kurser under en termin, eftersom medicindelen pågår under 2 terminer) borde den förslagna flytten av tema 4 och examensarbete inte vara omöjlig.

NB: alla studenter ska få samma kvalitet på undervisningen oavsett när man läser den.

Utlandsstudier:
I dagsläget är det svårt som student att hitta all nödvändig information för att läsa kirurgterminen utomlands. Detta har genererat mycket korrespondens mellan studenter och lärare. Förslag: att arbeta fram tydligare linjer.
Moment som ej kan tillgodoräknas utomlands måste tas igen här i Sverige (ex. PV, veckan i onkologi). Det är dock inte genomförbart att varje student får enskild undervisning i varje missat moment utan tanken är att alla utbytesstudenter som missar ett visst moment får ta igen detta moment tillsammans.

Nya Karolinska i Solna (NKS):
Diskussion allmänt om detta.
Vi i LS måste ta oss en allvarlig funderare på vad NKS kommer få för konsekvenser framöver för inlärningen. Eftersom det kommer bli färre sjukvårdsplatser  i nya byggnade och mer sjukvård kommer decentraliseras blir en möjlig risk att färre studenter framöver kan vara placerade i Solna.
Hur säkrar vi våra platser som studenter i nya sjukhuset? Ska frågan tas upp i PN? Utbildningsnämnden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar