26 maj 2012

Tema 6

Målet framöver för Tema 6 är att successivt fasa över inlärningen från föreläsningar till seminarier (helst undervisning under VFU-placeringarna). Tanken är att man ska gå över till detta i de flesta delarna, men behålla några föreläsningar inom de mer subspecialområdena. Idén är att man ska se över denna överfasning/komma med förslag i höst. Studentrepresententen ska titta igenom förslagen.

Gynekologi:
Under en lång tid har mågna upplevt gynekologiplaceringen som besvärlig (ffa manliga studenter) då många har haft svårt att få vara med på undersökningar, vissa har även blivit förolämpade. DETTA ÄR INTE OK.
Tema 6's plan är att jobba långsiktigt för att ändra inställningen på klinikerna till studenter. Som ett steg i detta har gyn fått en ny representent på ett av sjukhusen som kommer att jobba mer för att få fler läkare engagerade i undervisningen (bland annat genom att fler läkare vara engagerade vid OSCE-testen).
Ett studentförslag som lagts fram är att man ska lyfta fram de barnmorskor som är pedagogiskt duktiga och låta dem undervisa på KTC hur normalförlossningar brukar gå till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar