5 februari 2015

Temakollegium 3 möte 2015-02-02

Samtliga sjukhus rapporterar om stora antal studenter som var obehöriga inför termin 5 pga omtenta för patologikursen. Detta orsakade administrativa svårigheter i början av terminen, då man inte visste om dessa studenter skulle få påbörja terminen. SÖS fick ställa in sin traditionsenliga kursresa pga detta.

KS Solna anordnar under vårterminen en dag med genusmedicin och ABCDE-träning för sina studenter, vilket anses vara ett bra initiativ. De har i sina kursenkäter noterat en student som uppger trakasserier pga sin etnicitet, men undrar hur man går vidare med detta.

PV, Infektion såväl som Klinisk farmakologi är positiva till att lägga upp mer kursmaterial och eventuellt inspelade föreläsningar på Pingpong. Hud ställer sig kritisk till inspelningar pga patientsekretess.

PU föreslår att reflektionsgrupper T5 har sina möten i slutet av varje VFU-period, för att studenterna ska bättre komma ihåg sina upplevelser från placeringarna. T6 studenter anses vara bättre på att hålla sina upplevelser aktuella inför reflektionen. PU har tillräckligt många handledare för att kunna hålla reflektionsseminarierna under samma dag för alla sjukhus.

VetU informerar om att man håller på att utforma den 3 veckor-långa kursen. Den kommer troligen bestå av föreläsningar i bl.a. biostatistik på förmiddagar samt grupparbeten och självstudier. Man har diskuterat självrättande tentamen i slutet av hela kursen, men många under mötet tyckte att man bör ha en striktare tentamensform.

Från och med den 2/2 kan man rapportera om utbildningsavvikelser på sin VFU-placering via webb. Info med länk till webbsidan bör komma ut till studenterna inom en snar framtid. KI håller på att utforma en ny generell kursenkät. PN ska skriva om kursplaner för VetU och SVK så att de blir mer lättbegripliga.

Studentrepresanterna tar upp frågan om handledarpriset är etablerat på alla sjukhus och får ja på frågan. KS Solna meddelar att de inte längre får dela ut pengar till prismottagaren då det anses vara mutor. SÖS har sedan länge delat ut pengarna i sitt handledarpris.


Även frågan om att ha en diskussion om tentafrågor efter varje tenta har tagits upp av studentrepresentanterna. SÖS har redan ett sådant moment efter sina tentor. Detta anses vara positivt av alla sjukhus, då man tycker att studenterna ska ha rätt till att uttrycka sina åsikter om tentafrågorna. Frågan får följas upp i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar