På vårat (studenternas) initiativ diskuterades upprop och obligatorier ur ett studiesocialt perspektiv. När det gäller upprop så ska de finnas endast för registreringens skull, alltså inte som ett tillfälle för att leverera värdefull information (=obligatorisk undervisning). Om man inte kan delta vid uppropet kan kursledaren ge dispens för detta. En del studenter som ansöker om upprop får höra från sin kursledare att det inte är möjligt och har svårt att få gehör för sin önskan. Då kan man vända sig till studievägledaren som har koll på vad som gäller. Det är också bra att veta att man kan skicka ett ombud med fullmakt att registrera en student om man själv inte kan närvara.
När det gäller obligatorier så är detta en svår och komlicerad fråga. SSK vill påminna om att endast det som man inte kan tillgodogöra sig utan att vara närvarande får vara obligatoriskt. Vi vill också påpeka att det går mot pedagodisk evidens att ha saker obligatoriska, har man bara en bra examination så kan man med gott samvete säga att studenten klarat examinationen.
Sedan diskuterade vi hur de studenter som fått T7 tillgodoräknat skall prioriteras när de söker plats till T8. Självklart har de garanterat plats i sin kurs men många vill hoppa upp en. Beslutades att de ska hamna i grupp 2, tillsammans med de studenter som haft uppehåll för att
forska.
Vi pratade också om SVK och att oklarheterna om reglerna och det ologiska i dem orsakar studiesociala problem för studenterna. Vi uppmanar SVK att reda klarhet i frågan.
Vi diskuterade också ett anonymt fall om en student som läst journaler han/hon inte hade tillåtelse att läsa.
Jag tog också upp att vi inför HT12 troligtvis kommer att behöva behandla dispensärenden till T11 för de studenter som inte har sitt exjobb klart. Laila kontaktar examensarbetet för att höra hur många det kan röra sig om och vad man kan göra för dessa studenter.
SSK kan också behöva fler studenter, välkomna!
/Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar