8 mars 2012

Programrådet 120308

Detta programrådsmöte inleddes med en diskussion om obligatorier och för denna diskussion var en handläggare i studenträttsliga frågor från KI centralt inbjuden att delta.
Karl-Johan från tema 6 berättade om ett anonymt studentfall som uteblivit från VFU och hur studenten hanterades. Diskussionen kretsade främst kring hur komplettering ska organiseras och om placeringar på lov och under sommaren kan duga som komplettering. Vissa kurser erbjuder inte kompletteringstillfällen förrän nästa gång kursen ges när studenter inte har laga förfall. Från studenthåll framhöll vi att anledningen till varför moment är obligatoriska måste vara tydligare och att man också måste tänka på antalet obligatorier. Kontentan blev att det är viktigt att skriva kursplaner tydligt och ha transparens i hur obligatorierna fungera.

Det rapporterades från en portfölj-workshop som organiserades i februari och under våren ska kurserna börja arbeta mer med att införa redan befintliga inlämningsuppgifter och dylikt i pingpongs portfölj.

PN/PR heldagens andra hälfts ämne diskuterades och kommer att bli VFU och framtiden och vad som behöver hända när antalet studenter ökar.

Klara som är pedagogisk resursperson höll också i en diskussion kring 2 artiklar som alla skulle läst som handlade om reflektivt skrivande.

Den 19e april kommer terminens lärardag att äga rum. Ämnet är "bedömningskriterier", både för examinationer och VFU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar